Postări populare

miercuri, 31 octombrie 2012

Meditatia-ghid practic partea1



Din punct de vedere spiritual, trebuie să ştiţi că fiecare căutător este un începător. Un căutător este cel care are impulsul interior de a creşte în ceva mai divin, mai iluminat şi mai împlinit. În momentul în care vreţi să faceţi un progres constant şi continuu, în momentul în care vreţi ca în mod constant să vă depăşiţi pe voi înşivă şi să intraţi în mereu-transcendentul Dincolo, în acel moment deveniţi un începător etern.

Dacă sunteţi un începător absolut, atunci trebuie să începeţi prin a citi câteva cărţi spirituale sau scripturi. Aceasta vă va oferi inspiraţie. Dar trebuie să citiţi cărţi ale Maeştrilor spirituali în care aveţi încredere implicită. Există Maeştrii care au obţinut cea mai înaltă conştiinţă şi dacă citiţi cărţile lor sunteţi obligaţi să primiţi inspiraţie .

Doar cei care au realizat Adevărul vor avea capacitatea să ofere Adevărul. Altfel, este ca şi cum un orb ar conduce un alt orb .

La început n-ar trebui nici măcar să vă gândiţi la meditaţie. Încercaţi doar să staţi deoparte pentru o anumită perioadă de timp, timp în care veţi încerca să fiţi calmi şi liniştiţi să simţiţi că aceste cinci minute aparţin fiinţei voastre interioare şi nimănui altcuiva. Regularitatea este de o importanţă colosală. Lucrul de care aveţi nevoie este practica regulată la o oră constantă .

Cea mai bună metodă de a învăţa cum să meditaţi este să vă asociaţi cu oameni care meditează deja de un anumit timp. Aceşti oameni nu pot să vă înveţe, dar ei vă pot oferi inspiraţie. Dacă aveţi prieteni care ştiu să mediteze, pur şi simplu aşezaţi-vă alături de ei în timp ce ei meditează. În mod inconştient, fiinţa voastră interioară va primi o anumită putere de medita de la ei. Nu furaţi nimic de la ei, însă fiinţa voastră interioară primeşte ajutor de la ei fără ştirea voastră exterioară.

Cel mai important lucru este practica. Astăzi mintea voastră acţionează ca o maimuţă. Ciocăneşte tot timpul la uşa inimii voastre şi deranjează armonia acesteia. Dar de fiecare dată când mintea vine la voi alungaţi-o ori plasaţi-vă atenţia conştientă asupra a altceva .

ABC-ul





Haideţi să încep cu ABC-ul meditaţiei. Atunci când meditaţi acasă, ar trebui să aveţi un colţ al camerei care este absolut pur şi sfinţit – un loc sacru pe care să-l folosiţi doar pentru meditaţie. Aici pe altar, veţi ţine o fotografie a Maestrului vostru spiritual, sau a lui Cristos, ori a altor figuri spirituale dragi vouă, pe care îi consideraţi ca fiind Maestrul vostru. Cei care sunt discipolii mei vor avea fotografia mea numită Transcedentalul, fotografie în care sunt absolut unul cu Pilotul meu interior. Atunci când vă faceţi meditaţia zilnică ar trebui să încercaţi să fiţi singuri. Această regulă nu se aplică la soţ şi soţie dacă ei au acelaşi Maestru spiritual; ei pot medita şi împreună. De asemenea, prietenii spirituali apropriaţi care se înţeleg complet unul pe celălalt în viaţa lor interioară, pot medita împreună. Altfel nu este recomandabil să meditaţi cu altcineva în timpul meditaţiei zilnice. Meditaţiile colective sunt de asemenea importante, dar pentru meditaţia individuală zilnică este bine să meditaţi singur în faţa propriului altar.  

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu