Postări populare

luni, 8 octombrie 2012

Maestrul Spiritual


      
   Este o sarcină mult prea grea, ca să nu spun imposibilă, să încerc măcar să conturez ceea ce un „Maestru Spiritual” reprezintă. Căci este ca şi cum aş încerca să pun marea într-un pahar sau să cuprind cerul dintr-o privire. Infinitul e infint şi tocmai pentru că este ceea ce este o ştim cu toţii că nu-l putem cuprinde cu mintea noastră limitată. Tot astfel un Maestru Spiritual nu poate fi descris nici măcar cu cele mai bine alese şi mai potrivite cuvinte. O prietenă care a avut şansa de aur de a se afla în preajma unui Maestru Spiritual autentic mi-a spus aşa:” Pe El nu-L poţi privi ca pe un om şi nici nu-Ţi poţi aminti de El ca de un om sau să Îţi fie dor de El ca de un om...căci El este dincolo de ceea ce un om obişnuit este, El e ca o boare de vânt, El e o Prezenţă pe care o simţi cum îţi pătrunde întreaga fiinţă şi rămâne în ea pentru totdeauna.” Deci e limpede că nu vorbim despre o fiinţă umană obişnuită şi totuşi Maestrul Spiritual poate fi foarte lesne confundat cu un om de rând. Şi acest fapt este posibil tocmai pentru că Maestrul Spiritual este acea parte a Divinităţii care a hotărât să se manifeste şi să trăiască sub formă de om. A ales să îmbrace un corp uman şi prin intermediul său să manifeste Divinitatea din El la capacitatea sa maximă. Şi pentru că a ales să fie asemenea oamenilor obişnuiţi şi să trăiască asemenea lor de foarte multe ori nu este recunoscut ceea ce se află dincolo de aspectul fizic, Soarele care străluceşte dincolo de nori trece adesea neobservat de fiinţa umană care se limitează doar la ceea ce pot percepe ochii fizici.   
         Şi deşi de multe ori Maeştrii Spirituali trec neobservaţi ochiului fizic ei continuă să lucreze atât în exterior cât mai ales în interior pentru evoluţia omenirii pentru care au hotărât să coboare pe Pământ şi să muncească zi de zi spre a o ridica,spre a-i înălţa conştiinţa şi a o conduce spre iluminare.
         Există însă şi oameni al căror suflet tânjeşte după pace, lumină, dragoste. Iar când sufletul începe să plângă atât de tare de dor de Dumnezeu, atunci omul începe să caute. Şi tocmai pentru că vrea să-şi găsească liniştea şi pacea şi este pregătit să le primească, Maestrul Spiritual care i-a fost destinat sufletului său va apărea negreşit. Căci este o vorbă străveche care de fiecare dată s-a îndeplinit şi care spune că :”Atunci când discipolul este pregătit Maestrul său nu va întârzia să apară.”
         Şi fericiţi şi binecuvântaţi sunt aceia care şi-au găsit Maestrul Spritual căci aceia şi-au găsit ghidul care îi va conduce negreşit către Ţelul Suprem şi anume Realizarea Lui Dumnezeu.
         Indiferent dacă Maestrul Spiritual este în viaţă, căutătorul având astfel posibilitatea de a se afla şi în compania prezenţei fizice a acestuia, sau nu, acela care şi-a găsit Maestrul Spiritual va avea numai de câştigat. Căci legătura care se stabileşte între Maestru şi discipol odată ce s-au acceptat reciproc este una eternă. Maestrul este un învăţător, un profesor, dar cel mai blând şi cel mai bine pregătit profesor care îşi învaţă elevul tot ceea ce el ştie dar după capacitatea şi puterea de înţelegere a elevului. El are cea mai mare răbdare cu elevul său şi scopul său nu este de a-l trece sau a-l pica un examen ci a-l învăţa mereu şi mereu până când acesta va ajunge să ştie şi să vadă lucrurile aşa cum sunt ele in realitate. Maestrul este şi un părinte care îşi încurajează în mod continuu şi neobosit copilul, îi iartă greşelile dar în acelaşi timp îl corectează să nu mai facă din nou aceeaşi greşeală. Maestrul sau Guru- Cel Iluminat, Cel care te conduce de la întuneric spre lumina- este profesorul şi părintele perfect pentru că dragostea care radiază din sufletul său pentru copilul lui spiritual este dragostea divină, dragostea necondiţionată, dragostea care doar îl înalţă mai sus şi mai sus pe cel căruia îi este destinată. Iar Maestrul este acela care nu va renunţa niciodată la lupta cu întunericul pentru ca până la final să-şi aducă toţi copiii la lumină.

         În inima unui Maestru Spiritual se află întreaga omenire iar lupta Maestrului de a înălţa conştiinţa umanităţii este lupta continuă dintre bine şi rău, dintre întuneric şi lumină iar Maestrul nu se va opri până când Lumina nu va ieşi învingătoare iar Soarele va străluci etern în inima umanităţii. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu