Postări populare

duminică, 30 septembrie 2012

Alergarea - hrana pentru trup si suflet




M-am nascut intr-o zi de 27 Mai cand albinele isi faceau jocul printre florile de tei si de salcam,si cred ca aceasta zumzaiala si zbenguiala printre frumusetile florilor de tot felul m-au facut sa indragesc  revenirea la natura,alergatul printre campurile inflorite si frunzele de copaci,de cand inmuguresc si pana cand capata frumoasa culoare ruginie,ca apoi sa poposeasca in urma unui dans de balerina pe pamantul reavan.
In fiecare dimineata, dupa racordarea sufletului la linistea interioara, adulmec aerul de afara ca un copoi, pentru a ma putea bucura de alergarea  matinala.Singura dilema este legata de costumatie in functie de temperatura si de vreme(cu cat mai inchisa si mai ploioasa,cu atat mai mare este dorinta de a alerga).
Frumusetea acestei eliberari,se metamorfozeaza  in km alergati in jurul lacului din Parcul Herastrau; inceputul a fost mai dificil, prima alergare de 2km a trebuit fi impinsa la extrem pentru a putea fi finalizata.
Intorcandu-ma in timp, visul meu din copilarie a fost sa pot alerga un Marathon.Un MARATHON?????De unde a pornit aceasta pasiune?De la olimpiada in care o atleta nipona,care s-a prabusit in cursa, a avut tenacitatea de a o duce pana la capat,desi mai mult se tara decat alerga si aceasta perseverenta incredibila a tinut mai mult de 20Km.Emotia,licarirea de implinire din ochii acesteia,stadionul care a avut rabdarea si dorinta de a aplauda in picioare aceasta victorie a dorintei impotriva durerii si greutatilor intalnite, mi-au trezit aceasta vis.
A trecut o lunga perioada de timp in care am ascuns acesta dorinta sub furibunda viata cotidiana,pana cand, mergand la alergat in Herastrau prietenii m-au incurajat sa imi implinesc visul copilariei mele.Au fost acei primi 2 km, dupa care inca 2 km si tot asa pana la prima incercare de distanta lunga.
Oare ce m-a impins sa alerg atat de mult,pentru a reusi sa ajung la 42 de km? Starea de spirit, senzatia de bine si multumirea unor clipe unice pe parcursul alergarilor lungi.Este sigur o Hrana pentru Suflet si un moment unic in care esti lipsit de ganduri ,iar linistea,pacea ,iubirea si beatitudinea iti intra prin toti porii,te inunda si iti dau puterea sa mergi mai departe.
Drumul de acasa pana la parc imi creste nerabdarea de a ma reintalni,daca se poate zilnic cu aleile pe care,fiecare bucatica isi are istoria si evolutia ei.Trezirea la viata a pasarelelor,alergatul dupa o ghinda a veveritelor,frumusetea soarelui rasare, pasarile de pe lac, creaza un cadru idilic din care de cativa ani fac si eu parte.
Alergarea si intoarcerea la natura ne dovedeste ca este o cale spre atigerea linistii sufletesti de care avem nevoie;pentru a putea progresa,pentru a trai stari de constiinta inalta avem nevoie de linistirea gandurilor si curatirea sufletului;atunci cand distanta alergata iti creaza o stare de concentrare psihica totala, in care singurele ganduri care te pot ajuta sa continui sunt pacea si increderea in capacitatile inca neexploatate, aceasta chintesenta face diferenta intre a fi si a nu fi.Trecerea unei linii de finish la o proba de marathon iti dovedeste inca o data ca omul are limite impuse mental si ca,acestea pot fi depasite daca reusesti sa iti dezvolti capacitatile psihice.
Suntem nascuti pentru a alerga si acest lucru face ca randul celor care se apleaca spre aceasta frumoasa latura a sportului sa fie din ce in ce mai mare.Se creeaza un grup de alergatori pentru care,lupta se da cu tine insuti nu cu celalalt,ceea ce duce sigur la progres.
Incercati sa va faceti in viata dumneavoastra un program in care,daca se poate sa introduceti si alergarea;nu va fi simplu la inceput,ca orice  activitate noua care cere timp si deterninare.Veti vedea in schimb cat de frumoasa va deveni viata,ce tonus si ce liniste sufleteasca vor aduce acei kilometrii parcursi pe aleile unui parc sau unui stadion.Sanatatea vi  se va imbunatati si vitalitatea va deborda in fiecare dimineata ca o floare care isi deschide petalele in lumina soarelui rasare.
Va doresc succes si sper ca aceasta pledoarie pentru alergare sa fie declick-ul de care aveti nevoie!
Adrian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu